First Time For Everything!

Onze eerste keer naar de bioscoop!

Gisteren hadden mijn zoontje en ik weer een “first time for everything”. Wij zijn voor het eerst samen naar de bioscoop geweest. Naar de kleuterfilm Masha en de Beer. Ik was een beetje zenuwachtig hoe mijn zoontje  van drie jaar zich zou gedragen. Thuis kan hij zich wel goed concentreren bij een tekenfilm, maar ja je weet niet nooit voor hoe lang en met zoveel mensen erbij. De film begon om half 11, ik heb nog nooit zo vroeg in de bioscoop gezeten. Maar het was helemaal uitverkocht, allemaal kleine opgewonden hoofdjes.

Na de kaartjes uit de ticketdispenser te hebben gehaald, heb ik de kaartjes aan mijn zoontje gegeven, hij mocht ze overhandigen aan de kaartjes mevrouw. Hij wilt de kaartjes net geven, komt er een volwassen vrouw met haar gezin precies voor ons staan. Ach ja, je weet wel van die mensen die weten dat ze iets doen en daarom niet op of om kijken, zo weet je dat ze precies weten wat ze doen.

Maar ok, daarna gaf mijn zoontje de kaartjes en dan kom je in de ruimte met de snoepjes, popcorn, koffie allerlei lekkernij, ik kon me maar moeilijk inhouden, is wel gelukt,maar was super lastig. We kregen gratis koffie en thee, een gratis box met lekkere dingen voor de kids en nog een gratis muffin. Dus zelf hoefden we niks te kopen, echt top! Ik had een lekker warm bakje thee genomen, was er druk mee bezig, komt de mevrouw van de bioscoop naar me toegerend

“mevrouw, hij pakt de snoepjes stopt ze in zijn mond en zet dan terug in de bak”!  

“Ojee! Nee!  Ben er snel naar toegerend en ja het enige wat ik kon bedenken, was een zakje pakken en de bovenste laag wegscheppen. Het waren gelukkig kleine snoepjes.

Nou, ook weer meegemaakt. Op naar de zaal! Allerlei spullen in mijn hand, thee, muffin, muts, mijn hemel zoveel! Maar dan zie ik een vrouw zo relax voorbij lopen met een supergemakkelijke tray met al haar spulletjes erin inclusief drinken. Dit was natuurlijk ook mijn eerste bezoek sinds jaren aan de Nederlandse bioscoop, moest er weer ff aan wennen. Ik heb er bovendien dertien jaar geleden zelf gewerkt, maar bepaalde ontwikkelingen/ veranderingen gaan te snel voor deze moeder.

Maar de tray kwam goed uit, heerlijk.  Nu gaan we echt naar de zaal, mijn zoontje is heel rustig kijkt overal rond. Nog niks aan de hand, we gaan lekker zitten en maken het ons gemakkelijk. Even kijken wat in de box zit, een pakje drinken Γ‘ la capri sun, een pakje popcorn en wat snoepjes. Ok, rietje alvast in het pakje en dan kan ik ook rustig van mijn thee genieten. Net iets te enthousiast het rietje dwars door het pakje heen geprikt dus het komt er aan de andere kant weer uit pfff en wat doe ik? om het drinken wat eruit valt op te vangen? Ik hou het boven mijn beker met thee, dag thee! Gelukkig nog mijn Muffin.

De film begint en is echt super grappig, je hoort de kinderen uitgebreid lachen. Ik geniet er ook van. Mijn zoontje is lekker rustig de hele film hij lacht en eet natuurlijk zijn snoepjes, heerlijk. De andere kinderen eigenlijk ook, dat bevalt me wel. Alleen begin ik nu iets te ruiken mm iemand met een volle luier. “Oeii”.

De film is ten einde, duurt natuurlijk niet superlang heeft ongeveer een uur geduurd. De aftiteling begint en het eerste wat hij zegt “mama gaan we naar huis”? “Ja, we gaan weer naar huis”. Was leuk voor hem en ook net genoeg denk ik. Eenmaal uit de zaal kregen we nog één verassing namelijk een bioscoop diploma met zijn naam erop  en kleurplaten erbij. Nou, we zijn super verwend! Geweldige ervaring.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s