Mijn Jetlag 

Een jetlag moet je nemen zoals die komt.

Het is even geleden dat ik wat heb geschreven. Maar ik moest even bijkomen van mijn jetlag. Wat is een jetlag vermoeiend zeg!

In Curaçao is het 6 uur vroeger en wat gaat de tijd daar lekker langzaam. Op het moment van schrijven heb ik nog steeds last van vermoeidheid. Mijn zoontje is gisteren voor het eerst om half 9 in slaap gevallen en dat is best vroeg voor zijn toedoen. De hele week sliep hij pas rond een uur of elf, twaalf in de avond.

Onze interne klok is helemaal van slag. Op de gekste momenten van de dag wil ik slapen of slaap ik ook gewoon. Maar ja dat gaat niet altijd, want laat nou net de 1e week van aankomst de drukste week zijn. We moesten ons weer inschrijven in de gemeente. Op zoek naar een leuke kinderopvang. Inschrijven en op zoek naar een nieuwe dokter en tandarts. En natuurlijk ook alles regelen omtrent gas, water en licht en internet. En natuurlijk ook nog solliciteren naar een nieuwe baan…..daar later meer over. Dus de jetlag moest af en toe maar gewoon even wachten.

Als het bij veel mensen etenstijd was, vaak rond zes uur, dan lagen wij heerlijk te slapen. Vervolgens om tien uur in de avond eten te koken en pas rond een uur of 2 in slaap te vallen. Als je lichaam zegt ” ik kan niet meer”, dan heb je gewoon te luisteren. In de ochtenden werden we wel vaak rond 11 uur wakker op zijn vroegst. Heerlijk vooral als we geen afspraken hadden. Maar 9 van de 10 keer hadden we natuurlijk wel een afspraak. 😣

Uit nieuwsgierigheid heb ik opgezocht wat een jetlag nou precies is. De volgende betekenis kwam ik tegen:

Een jetlag is een tijdelijke slaap-waakstoornis die voorkomt bij lange afstandsvluchten waarbij verschillende tijdzones worden doorkruist. Je biologische klok kan dan uit de pas lopen met de lokale tijd.

En de symptomen die er werden beschreven had ik allemaal! Van desoriëntatie tot droge huid. Het was al met al een vreselijke, maar toch ook een leuke 1e week in Nederland.😁

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s